SIAL Canada 2017

YAŞ MEYVE SEBZE İHRACATÇILARI KANADA’DA

Yaş meyve sebze sektörü, SIAL CANADA 2017 Gıda Fuarı’nda ürünlerini dünyaya tanıtma fırsatı yakaladı

Yaş meyve sebze sektörü için yeni ve uzak pazarlara atılım yapılmasını sağlamak amacıyla, tanıtım faaliyetlerini sürekli artıran Akdeniz Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği, Batı Akdeniz İhracatçı Birlikleri ve İstanbul Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği, 2-4 Mayıs 2017 tarihleri arasında Kanada’nın Toronto şehrinde gerçekleştirilen SIAL CANADA 2017 Gıda Fuarı’na ortak bir stant ile katılım sağladı.

Kuzey Amerika’da gerçekleştirilen en önemli gıda ve içecek ürünleri, gıda işleme, ambalajlama, otel ve ağırlama, etiketleme makine ve ekipmanları fuarı olarak nitelendirilen fuara; 60 farklı ülkeden 1350 firma ve kuruluş tanıtım stantlarıyla katılırken, üç İhracatçı Birliği’nin ortak açtığı 18 m2lik yaş meyve ve sebze standında sektörün ve sektör ürünlerinin tanıtımı yapıldı.

 - AKİB-BAİB-İİB standına yoğun ilgi

Ziyaretçilerinin yoğun ilgi gösterdiği fuarda; birebir iş görüşmeleri gerçekleştirilirken, bilgi ve fikir paylaşımlarında bulunuldu. İki ülke arasındaki ticareti ve özellikle Türk meyve ve sebze ürünlerinin Kanada’ya ihracatını artırmak amacıyla; Türk ihracatçı firmaların iletişim bilgileri, standı ziyaret eden alıcı firmalara verildi. Sektörün ihracatını artırmak amacıyla standı ziyaret eden alıcı firmaların iletişim bilgileri ve talepleri de derlenerek, Yaş Meyve Sebze İhracatçılarına ulaştırıldı.

- Büyükelçi’den İhracatçı Birlikleri standına ziyaret

T.C. Ottawa Büyükelçisi Selçuk ÜNAL’ın da ziyaret ettiği stantta, T.C. Ottawa Büyükelçiliği, T.C. Toronto Konsolosluğu ve T.C. Ekonomi Bakanlığı Toronto Ticaret Ateşeliği yetkilileri ve görevlileri ağırlandı. Kanada’ya olan ihracatın artırılması, pazarda daha güçlü bir konuma gelinmesi ve Kanada’ya var olan ihracat potansiyelinin gerçekleşmesi için gereken çalışmalar ile var olan sorunların çözümü üzerine fikir alışverişinde bulunuldu.